Worden wat je wil!
 
Bekijk de online versie
 
 
Bibliotheek en Volksuniversiteit Hilversum  

 
 
Website   |   Mijn Bibliotheek   |   Openingstijden   |   Contact
 
 
Kinderboekenweek
 
 
Kinderboekenweek
Zaterdag & zondag 2+3 oktober, locatie: Medialab, Gooische Brink
Dit jaar combineren wij het Weekend van de Wetenschap met het thema van de Kinderboekenweek: Worden wat je wil! Tijdens dit weekend kun je een aantal beroepen testen, zoals vlogger, designer, bouwer, dokter en illusionist. Kom langs en ga aan de slag met het testcircuit en vul je hele strippenkaart. Toegang gratis.
 
 
 
 
 
Gooische Brink, van 1 oktober t/m 10 oktober
De Gooische Brink vormt dit jaar het levendige centrum voor de vele publieksactiviteiten van Dutch Media Week. Met onder andere een pop-up expo over het Eurovisie Songfestival, loungen bij de muziek van Retro Radio en de augmented reality experience De Gooische Moordenaar. Er is voor jong en oud van alles te beleven.
7 oktober 20:00 uur: Presentatie podcast maken, door Jaap Friso, één van de makers van De Grote Vriendelijke Podcast over jeugdliteratuur die in 2020 een Dutch Podcast Award won.
6 oktober 14:00 uur: Presentatie Gooische Stoomtram, door Gerrit Barendregt, oud-Hilversummer en zoon van een conducteur van de Gooische Stoomtram.
 
  Bekijk het gehele programma    
 
 
 
CoderDojo
 
 
CoderDojo
Zaterdag 9 oktober, 10:00-12:00 uur
Eindelijk weer een CoderDojo-workshop voor iedereen van 7 t/m 17 jaar! Dit keer in onze Bibliotheek. Hier kun je alles leren over programmeren. Denk hierbij aan websites, games, apps en zelfs robots. Je kiest zelf waarmee je aan de gang wilt. De toegang is gratis, aanmelden verplicht (ouders mogen niet mee naar binnen).
  Meer informatie en aanmelden    
 
 
 
 
Bijbelcafé
 
Woensdag 13 oktober, 20:00–22:00 uur
Het Bijbelcafé start weer op. Het thema is deugden, miskleunen en goede daden. Nationale experts en lokale predikanten nemen je mee langs zeven verschillende perspectieven. Na de lezing van ca. een uur kunt u verder praten in het Leescafé van de Bibliotheek. Meedoen kan per avond of met de hele serie.
 
  Meer informatie    
 
 
 
Lezing Regenboogweek Hilversum
 
 
Donderdag 14 oktober, 20:00-21:30 uur
In het kader van Regenboogweek Hilversum (10-17 oktober) organiseren wij een boeiende, interactieve lezing door het fotografen-duo Anya van Lit en Hadas Itzkovitch. Zij komen vertellen over hun fotografieprojecten op het gebied van diversiteit. Voor meer info zie: www.itzkovitchvanlit.com
Lezing in samenwerking met Gemeente Hilversum en Stichting Gooi en Vecht Inclusief.
 
  Toegang is gratis, aanmelden verplicht    
 
 
 
Lezingen/workshops in oktober:
 
6 oktober 20:00 uur:   De Wereld in het Klein, de relatie tussen mens en natuur.
28 oktober 19:30 uur: Onderweg. Alleen over het St. Olavspad, over wandelen in Zweden en Noorwegen.
30 oktober 12:00 uur: Workshop De Nederlandse Gebarentaal, waarbij u zelf ook de handen uit de mouwen steekt.
 
 
Expositie in de Bibliotheek
 
 
Expositie in de Bibliotheek
24 september – 10 november
De Hilversumse kunstschilder Eric Tiggeler exposeert vanaf 24 september schilderijen die hij maakte in de coronaperiode. Het thema is Van buiten naar binnen: geïnspireerd door de lockdown schilderde Tiggeler verstilde, lege interieurs. Eric Tiggeler werd in 2019 winnaar van de competitie ‘Schilderij van het jaar’.
De expositie is te zien van 24 september tot en met 10 november in het Leescafé.
  Meer informatie    
 
 
 
 
Wat vind je van deze e-mail?
 
 
 
 
  Fb   Tw   Insta  
 
 
Bibliotheek en Volksuniversiteit Hilversum
's Gravelandseweg 55 | 1217 EH Hilversum