Ken je de online Bibliotheekapp al?
 
Bekijk de online versie
 
 
Bibliotheek en Volksuniversiteit Hilversum  

 
 
Website   |   Mijn Bibliotheek   |   Openingstijden   |   Contact
 
 
 
Beste bezoekers van Bibliotheek Hilversum,
Wat een jaar hebben we met elkaar achter de rug. Alle variaties van dienstverlening zijn voorbij gekomen. Van verrassingstasjes buiten afhalen tot een vol theater en alles wat daartussen zit. We zijn blij te zien dat al onze klanten weer terug zijn. Ondanks de op dit moment geldende maatregelen hebben we daarom volop vertrouwen in de toekomst.
We wensen iedereen een prachtig jaar en tot ziens in de Bibliotheek in 2022!

Namens alle medewerkers van de Bibliotheek,
Els, directeur
 
 
Openingstijden
 
De Bibliotheek is open maandag t/m vrijdag van 9.00-17.00 uur, en zaterdag van 11.00-17.00 uur. Studeren in de Bibliotheek? U bent van harte welkom.

Deze inloopspreekuren gaan gewoon door:
- Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) voor hulp bij digitale overheidszaken, ook hulp bij QR-code en DigiD: elke dinsdag 14.00-16.00 uur.
- Digitaal Inloopspreekuur, voor hulp bij alle vragen over de digitale Bibliotheek en E-books, ook hulp bij QR-code en DigiD; elke vrijdag 13.00-16.00 uur.

Het Leescafé is helaas gesloten.
Alle georganiseerde activiteiten, lezingen van SenVer, enzovoort gaan niet door.

Kijk a.u.b. op onze
website voor de geldende coronaregels.

De Bibliotheek is gesloten op zaterdag 25 december en op zaterdag 1 januari 2022.
 
 
Online Bibliotheek app
 
 
Wist je dat je met je bibliotheekpasje gratis toegang hebt tot de Online Bibliotheek waar je e-books en luisterboeken kunt lenen? Waar je maar wilt, wanneer je maar wilt. Van thrillers tot romans, van waargebeurd tot fantasy. Voor het hele gezin en voor alle apparaten!
Je kunt gewoon inloggen met je bibliotheekpasje en je wachtwoord.
Lukt het niet om e-boeken of luisterboeken te downloaden? Elke vrijdagmiddag van 13.00-tot 16.00 uur zit onze geduldige collega Ronald klaar om je te helpen tijdens het inloopspreekuur.
 
  Meer informatie    
 
 
 
Minecraft challenge
 
 
Vanaf 23 december staat er weer een te gekke Minecraft challenge van de BiebBouwers online voor kinderen tussen 9 en 14 jaar. Het thema is dit keer Escaperoom. Doe mee en ding mee naar mooie prijzen!
https://www.youtube.com/watch?v=SeZ3vQpYvVU
 
  Meer informatie    
 
 
 
In de vitrine
 
 
Stempelen op stof
In de vitrine bij de rode kast met nieuwe aanwinsten is werk te zien van de cursisten van de workshop Stempelen op Stof. Zij hebben zich verdiept in herhalende patronen die worden gebruikt ter decoratie, bijvoorbeeld op stof en behang. De workshop wordt volgend jaar nog een keer gegeven.
Zevenvlak
In de andere vitrine, bij de balie, kun je 12 verschillende modellen van een zevenvlak bewonderen. Een 13e is er niet – zo meent de maker van deze modellen Frits Schoute, gepensioneerd wiskundige en bibliotheeklid (74 jr). Vind jij nog een alternatieve oplossing? Ga dan de challenge aan. De regels vind je op deze vitrine.

Wil JIJ een keer iets tentoonstellen in onze vitrines? Neem dan contact met ons op via mail, telefoon of aan de balie.
 
 
Wat vind je van deze e-mail?
 
 
 
 
  Fb   Tw   Insta  
 
 
Bibliotheek en Volksuniversiteit Hilversum
's Gravelandseweg 55 | 1217 EH Hilversum