In september start ons nieuwe cursusseizoen.
 
Bekijk de online versie
 
 
Bibliotheek en Volksuniversiteit Hilversum  
De volksuniversiteit is er voor iedereen
In september start ons nieuwe cursusseizoen.
 
Nieuwsbrief Bibliotheek Hilversum
 
Website   |   Mijn Bibliotheek   |   Openingstijden   |   Contact
 
 
De Volksuniversiteit is er voor iedereen
 
 
In september start ons nieuwe cursusseizoen
Een greep uit het aanbod:
 
 • DENKSPORT: Schaken voor thuisschakers.
 • TALEN: Indonesisch, Russisch, Chinees, Nederlandse Gebarentaal.
 • CREATIEF: Stempelen op stof, Upcyclen van je kleding, Zelfportret.
 • WETENSCHAP: Lezing De wereld in het klein, door Hilversummer Sietze Norder;
  De Quantumcomputer.
 • MEDIA: Introductiecursus Podcast.
 • LITERATUUR, KUNST & CULTUUR: Wereldliteratuur (nog 5 plaatsen!), Nederlandse literatuur (nog 3 plaatsen!); De filmmuziek van Ennio Morricone;
  Reis langs Europese musea.
 • NATUUR, MILIEU, DUURZAAMHEID: Lezing Borealis, door Jelle Brandt Corstius & Jeroen Toirkens.
 • GEZONDHEID: Fermenteren.
 • PERSOONLIJKE ONTWIKKELING: Lezing Alleen over het St. Olavspad, door de Hilversummer Francine Postma; Voorouders Gezocht, beginnerscursus stamboomonderzoek. 
 
  SCHRIJF JE NU IN    
 
 
 
Queen’s Gambit Hilversum
 
 
Queen’s Gambit Hilversum
10 t/m 12 september 2021

Vanwege het enorme succes van de Netflix-serie The Queen’s Gambit organiseert Bibliotheek Hilversum samen met de Stichting Hilversum Schaakt, het A. Roland Holst College en Fabrique Ludique Queen’s Gambit Hilversum.

Twee jonge schaaksters, Nederlandse toptalenten, spelen dat weekend de hoofdrol: Eline Roebers (2006) en Machteld van Foreest (2007). Ze nemen het op tegen de twee beste schakers van Hilversum, Eelke Wiersma en Jan Willem van de Griendt. Ook komen de schaakmeiden uit tegen het schakersechtpaar grootmeester Twan Burg & vrouwengrootmeester Nargiz Umudova.

Daarnaast zijn er workshops, aanschuifsimultaans, schaken met koffie voor vrouwen, speelse schaakactiviteiten voor de jeugd, en lezingen/presentaties.
Alle activiteiten zijn gratis.

  BEKIJK ALLE ACTIVITEITEN    
 
 
 
 
 
Open Monumentendag
11 en 12 september 2021 13.00-17.00 uur
 

Thema dit jaar is “Mijn monument, jouw monument”. Er zijn die dag rondleidingen door ons monumentale pand Villa Erica (1844-1889), de Bibliotheek en de schuilkelder om 13.00u, 14.00u, 15.00u en 16.00u. Duur rondleiding ca. 30 minuten. Iedereen is welkom!
Tussen 14.00 en 15.00 optredens van Ivan Words en Tyler Koudijzer, spoken words artiesten. Samen vormen zij Barguijs, een broederschap dat zich bezighoudt met woordkunst.

 
 
Klik & Tik
 
 
Klik & Tik

Wij zijn weer gestart met onze gratis cursus Klik & Tik, speciaal bedoeld voor mensen voor wie internet onbekend terrein is.

Wil je (meer) leren over omgaan met je computer of tablet? Geef je dan op voor de cursus Klik & Tik. Bij ons leer je in kleine groepjes typen, e-mailen en internetten. Opgeven via ons secretariaat 035 6212942. Er kan een wachtlijst voorkomen.

 
 
 
 
Landelijke SDG/Duurzame Ontwikkelingsdoelen Actiedag
 
 
Landelijke SDG/Duurzame Ontwikkelingsdoelen Actiedag
25 september
Op zaterdag 25 september is het landelijke en lokale SDG ACTIEDAG, om van de wereld en van Hilversum een betere (leef- en werk)plek te maken. Wil jij (of iemand die je kent) een activiteit verzorgen vanuit de Bibliotheek in Hilversum? Samen met jou willen we de actiedag invullen met inspirerende activiteiten vanuit het nieuwe ‘Duurzame Ontwikkelingscentrum’ in de Bibliotheek van Hilversum. Belangrijk is dat de deelnemers interactief kunnen meedoen en aan het eind van de dag tools hebben om zelf en samen nog krachtiger in te zetten op lokale duurzame ontwikkeling de komende jaren. Alle ideeën zijn welkom! Aanmelden kan nog tot 1 september.
  Lees meer:    
 
 
 
 
Wat vind je van deze e-mail?
 
 
 
 
  Fb   Tw   Insta  
 
 
Bibliotheek en Volksuniversiteit Hilversum
's Gravelandseweg 55 | 1217 EH Hilversum