Twee lezingen over ons moderne online-leven
 
Bekijk de online versie
 
 
Bibliotheek en Volksuniversiteit Hilversum  

 
 
Website   |   Mijn Bibliotheek   |   Openingstijden   |   Contact
 
 
Leerwerkloket
 
Elke tweede dinsdag van 10.00-13.00 uur
Op 15 maart is het Leerwerkloket Gooi en Vechtstreek gestart in de Bibliotheek. Dit is een gratis inloopspreekuur voor al uw vragen over loopbaanontwikkeling en scholing. Het Leerwerkloket is er voor iedereen, dus zowel voor werkenden als voor werkzoekenden. Welkom!
 
  Bekijk onze agenda voor de exacte data    
 
 
 
Lab Mediaplein
 
 
Mini media workshop – 1-april-kikker-in-je-bil Insta-selfie
 
Woensdag 23 maart 15.00 - 17.00 uur
Iedere 2 weken op woensdagmiddag vanaf 15.00 uur gaan jongeren aan de slag met een mini media workshop in het LAB Mediaplein.
Wij nodigen jongeren in de leeftijd van acht tot veertien jaar uit voor een green screen workshop in de sferen van 1 april kikker-in-je-bil; grappen en grollen.
 
  Meer informatie    
 
 
 
Ontmoet de makers – Noortje Deutekom
 
Zaterdag 26 maart 13.00 - 14.00 uur
Iedere drie weken ontmoet Hilversum een bekende mediamaker. Nee, niet in een potdichte studio op het Mediapark maar midden in het centrum; in het LAB Mediaplein in de Passage bij de Kerkbrink.

Noortje Deutekom, verslaggever en presentator van het NOS Jeugdjournaal doet een boekje open over haar ervaringen in de media als redacteur voor televisie en radio.
 
  Meer informatie    
 
 
 
Webinar Media Ukkie dagen
 
 
Webinar Media Ukkie dagen
28 maart, 20.00-21.00 uur
Voor iedereen die wel eens worstelt met het vinden van een goede balans als het gaat om de schermtijd van je kind. Meld je aan voor de gratis webinar ‘Swipe, stap, sprong’ van Mediasmarties.
  Meer informatie en aanmelden    
 
 
 
 
Media Ukkie inloopmiddag
 
 
Media Ukkie inloopmiddag
30 maart, 13.30-16.00 uur
Kom samen met je kind langs in het Skills-lab aan de Gooische Brink en ga aan de gang met verschillende robots, zoals: Bee-bot en Blue-bot, M-bot, Co-de-Rups, Cubetto en Botley. Je kiest zelf waar je mee wilt experimenteren. Leeftijd vanaf 3 t/m 7 jaar, met ouders/verzorgers. Gratis, aanmelden niet nodig. Locatie: LAB Mediaplein, Kerkstraat 63/27, Gooische Brink.
  Meer informatie    
 
 
 
 
What the H@ck
 
 
What the H@ck
7 april, 19.30-21.00 uur
Onderzoeksjournalist Maria Genova, bekend van het boek What the H@ack en de bestseller Komt een vrouw bij de h@cker, vertelt in deze interactieve lezing over de risico’s en uitdagingen van ons moderne online-leven. Zij geeft voorbeelden van trucs van hackers en beantwoordt al je vragen over wachtwoorden, nepmails, de wifi-deurbel, beveiligingscamera’s en nog veel meer. Doe mee aan de Paas Cyberquiz en win een gesigneerd boek van Maria Genova.

  Meer informatie en aanmelden    
 
 
 
 
Alles over digitale nalatenschap
 
 
Alles over digitale nalatenschap
14 april, 19.30-21.00 uur
Presentatie van Brandon Kwey over digitale nalatenschap: wat blijft er precies online achter als iemand komt te overlijden. Hoe krijg je als nabestaande toegang tot een telefoon of laptop als je het wachtwoord niet weet? Fabrikanten geven dit wachtwoord namelijk nooit. Dit wordt een levendige presentatie, waar emotie en humor elkaar afwisselen, met recente voorbeelden en praktische tips die je nu al aan het denken zetten. Brandon Kwey werkt voor Digital Life Legacy, het kennis- en expertisecentrum op het gebied van de digitale nalatenschap, online erfenis en dierbare data. 
  Meer informatie en aanmelden    
 
 
 
 
Bijbelcafé
 
 
Bijbelcafé
30 maart, 20.00-22.00 uur Gematigdheid door drs. Erik van Halsema, predikant van De Morgenster Hilversum.
  Meer informatie    
 
 
 
 
Op stap met de bus OPROEP
 
Voor ons project Op stap met de bus zijn we op zoek naar vrijwillige buschauffeurs en begeleiders.
Aanmelden op werkdagen tussen 9.30 -12.00 uur bij het kantoor van de SenVerbus, tel 035-2400270.
 
  Naar Op stap met de bus    
 
 
 
 
Belastinghulp in de Bibliotheek
 
Loopt u bij het invullen van uw belastingaangifte tegen vragen aan dan zijn er spreekuren in de Bibliotheek, verzorgd door vrijwilligers van Seniorenvereniging Hilversum (SenVer).
Nog enkele plaatsen beschikbaar! 
 
  Zie beschikbare data in maart en april    
 
 
 
Wat vind je van deze e-mail?
 
 
 
 
  Fb   Tw   Insta  
 
 
Bibliotheek en Volksuniversiteit Hilversum
's Gravelandseweg 55 | 1217 EH Hilversum